28 Eylül 2009 Pazartesi

Ders : Tarih

Milli eğitim bakanımızın yaptığı son süprizle pazartesi ve salı günleri dersler 8 saate çıkartıldı. Daha da çekilmez kılınması için son saati tarih yapmışlar. Tarih dersinde geçen yılın tekrarı olsun diye osmanlının son zamanlarından ve 1. dünya savaşından bahsetmeye başladık. Konu Fransanın ne kadar 2 yüzlü bir devlet olduğuna ve 2yüzlü bir politika izlediğine geldi. Bende merak edip öğretmene '' acaba fransada bunu nasıl anlatıyolar. biz osmanlıkya karşı 2yüzlü davrandık oh ne güzel mi dyolar'' diye sordum. Meliha hanım da cevap olarak olur mu herkes kendi işine geldiği gibi söylüyodur dedi. Beyni sadece salak detaylara çalışan bir arkadaşım 45 dk. ders sonunda aklında kalmş olan tek konunun bu olduğunu ima eder şekilde '' Eğer ben yunan olsaydım ' Topraklarını beğenmedik. Spor olsun diye de yüzerek geldik ' derdim. '' dedi. [kastettiği yunanların denize dökülmesi]. Eğer o arkadşım bu yazımı okursa onu selamlarım.

12 Eylül 2009 Cumartesi

Damak Tadı... mı acaba??

Uzun zamandır yoktum ortalarda. Beni kim özlesinki zaten. Farketmemişsinizdir neyseeeee. : Bu uzun zaman zarfında, benim emektar 2002 yılından kalma laptopum '' yeter laeeeeeeyn bıktım senden defol git rahat bırak beni'' diye isyan edip bir daha çalışmamak üzere kapandı. Bende duygu sömürüsü yeteneklerimi kabartarak babama bilgisayar alması için çeşitli işkencelerde bulundum. Sonunda pes eden babam, bana şu anda üzerinde değişik işlemler yaptığım bilgisayarcığı aldı. İlk yazım hayırlı uğurlu olsun. Güle güle yazayım.

2 haftadır ananem annemi '' ayşegül hadi beni iftara davet et'' diye sıkıştırıyodu. Anlamadığım ananemle 834973864 yıldır görüşmüyo olsak anlıcam ama7/24 beraberiz çünkü üst katımızda oturuyo!! neyse annem sonunda dayanamarak çağırdı iftara. Yemeğe götürelim bariii hiç yemek yapamıcam dedi. Yemeğe gittik . Herşey hoş güzel TAAAKİİİİİİİİİİİİİİİİİİ sıra tatlıya gelene kadar.

Ufakça olayın başını özetliyim. Benim dedem - genelde çoğu eskitoprakta vardır bu olay- bi sürü salak tadı karıştırıp yeme huyu var, mesela mayonez ve ballı tarhana çorbası gibi. Bu akşamki olaydan daha iğrenç değil tabi. Yemekten sonra ekmek kadayıfı geldi. Dede yedi bunu. Eh haliyle tabakta şerbeti kaldı. Dedem bu şerbete ekmek batırıp yemeye başladı peşinden de '' asıl ekmek kadayıfı böyle olur heh heh heh '' diye bi espri patlattı. aman ne komik! bende dayanamayarak ne biçim bir damak tadıdır dedim sonra ananem bana bakıp gülmeye başladı ! niye gülüyosun diye sordum. Onda damak tadı olmaz çünkü damağı plastik , gerçek damağı değil dedi. Bu muhabbetin ardından masadan kalkıp eve doğru yürümeye başladım. Yazık bize, bana, herkese.. İyi geceler türkiye.